Mihajlović: U pritvoru 23 osobe osumnjičene za ratne zločine

U SRBIJI su trenutno u pritvoru 23 osobe osumnjičene za ratne zločine, izjavio je danas srbijanski ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović.

Na konferenciji "Srbija poslije izvanrednog stanja", ministar Mihajlović je kazao da je u policijskoj akciji "Sablja", provedenoj nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića 12. ožujka, dosad razjašnjeno 28 ubojstava, te da će po završetku obračuna s organiziranim kriminalom Srbija biti zemlja bez organiziranih kriminalnih skupina i teških nerazjašnjenih zločina iz prošlosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među osumnjičenima za ratne zločine nalazi se, prema ranijim izjavama visokih dužnosnika, i nekoliko izravnih počinitelja ratnog zločina na Ovčari pokraj Vukovara 1991. godine, ali njihova imena policija još nije objelodanila.

U Srbiji se u prošlom desetljeću dogodilo više desetaka dosad nerazjašnjenih ubojstava, a tek je istraga nakon atentata na premijera Đinđića otkrila ubojice bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića 2000. godine i policijskog generala Boška Buhe 2002. godine, dok je jedan od najpoznatijih zločina za Miloševićeva režima, ubojstvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" i tjednika "Evropljanin" Slavka Ćuruvije za vrijeme NATO bombardiranja 1999. godine, još nerazjašnjeno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara