Mijenjaju se cijene goriva: Dizeli jeftiniji, benzini skuplji

Foto: Arhiva

OD PONOĆI će na hrvatskim benzinskim pumpama dizelska goriva pojeftiniti od tri do deset lipa po litri. No, istovremeno će poskupjeti benzinska goriva i to za sedam do osam lipa po litri, vidljivo je iz podataka koje je objavilo Ministarstvo gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Eurosuper BS 100 tako će se opet popeti iznad deset kuna i prodavati se po cijeni od 10,02 kune po litri. Eurosuper 95 koštat će 9,54 kune po litri, a eurosuper 98 prodavat će se za 9,83 kuna po litri.

Najveća maloprodajna cijena eurodizela, koji će pojeftiniti za tri lipe, u naredna dva tjedna bit će 9,53 kuna po litri. Obični dizel pojeftinit će devet lipa i prodavat će se za 9,16 lipa po litri. Za devet lipa pojeftinit će i plavi dizel i lož ulje, dok će lož ulje s oznakom euro pojeftiniti za 10 lipa po litri. Plavi dizel će od ponoći tako koštati 5,96 kuna po litri.

Prema Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, cijene naftnih derivata mogu se mijenjati svaka dva tjedna, a korekcija ponajviše ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara