Mikšić: Centri moći pokušavaju ocrniti moju karizmu

BIVŠI predsjednički kandidat a danas nositelj neovisne liste za grad Zagreb, Boris Mikšić, je za medijske napise o svojoj kriminalnoj prošlosti okrivio "političke centre moći, koji u nizu orkestriranih napada pokušavaju ocrniti karizmu stečenu u hrvatskom narodu".

Američki Hrvat koji je javnosti pokušava predstaviti kao uspješan poduzetnik te simpatični "dečko s Trešnjevke", tako je za posljednje medijske napise, prema kojima je tijekom 70-ih sudjelovao u kriminalnim radnjama, optužio "političke vlastodršce, naručitelje i nalogodavce medijskih dezinformacija".

Podsjetimo, Jutarnji list je objavio razgovor s umirovljenim policijskim inspektorom Vjekoslavom Špeharom, koji je kazao kako je Mikšića zajedno s još jednim mladićem kriminalne prošlosti, uhitio zbog krađe pisaćih mašina. Inspektor Špehar ustvrdio je kako su u policijskoj postaji Mikšića povezali s 20-tak krivičnih djela.

Mikšić je u svom priopćenju ustvrdio kako su "svi daljnji pokušaji medijskog linča i plasiranja izmišljotina uzaludni".

Neposredno nakon drugog kruga predsjedničkih izbora mediji su objavili informaciju da je Mikšiću za vrijeme boravka u SAD-u zabranjen pristup obitelji jer je u više navrata fizički zlostavljao svoju bivšu suprugu.

Bivši predsjednički kandidat a danas pretendent na gradonačelničku fotelju u Zagrebu i tada je tvrdio da se radi o podmetanjima političkih suparnika, ali je priznao kako ne može dokazati vlastitu tvrdnju, prema kojoj je njegova bivša supruga opovrgnula navode da je bila zlostavljana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara