Mikšić ipak neovisni kandidat za predsjednika Hrvatske

Mikšić ipak neovisni kandidat za predsjednika Hrvatske
AMERIČKI biznismen hrvatskog podrijetla Boris Mikšić ipak je odlučio kandidirati se za predsjednika Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima te najavio da će se, nakon dokazanih poslovnih uspjeha u SAD-u, vratiti u Hrvatsku sa željom da pomogne u njezinom gospodarskom oporavku i vraćanju nacionalnog ponosa.

"Uz potporu obitelji, prijatelja, brojnih građana Republike Hrvatske i naših iseljenika odlučio sam uključiti se u izbornu utrku za časnu i odgovornu funkciju Predsjednika Republike Hrvatske", tvrdi Mikšić u današnjem priopćenju koje potpisuje njegov izborni stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mikšić je, naime, još prije dva tjedna tvrdio kako će razmotriti hoće li se kandidirati za predsjednika, a voditelj njegovog izbornog stožera najavio je i Mikšićevo povlačenje iz izborne utrke zbog "medijskog ignoriranja i neravnopravnog tretmana predsjedničkih kandidata, posebice u odnosu na sadašnjeg predsjednika".

Nekoliko dana potom Mikšić je iz Washingtona poručio da će nastaviti kampanju ako bude mogao ravnopravno komunicirati kroz medije.

U današnjem priopćenju ističe kako su njegovi motivi da bude neovisni kandidat za predsjednika otvoreni, iskreni i potpuno odgovorni, da se ne kriju iza nikakvih interesnih, političkih ili gospodarskih klanova, da u izbornu utrku ulazi s vlastitim znanjem, iskustvom i novcem, te da traži pomoć samo od hrvatskih građana s kojima, kako kaže, želi potpisati ugovor na pet godina predsjedničkog mandata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara