Mikšić: Razriješen sam nakon ostavke

BIVŠI počasni konzul Republike Hrvatske u Minnesoti Boris Mikšić priopćio je u četvrtak da je s te dužnosti razriješen nakon što je ranije podnio ostavku.

Predsjednik RH Stjepan Mesić donio je u srijedu odluku o razrješenju Borisa Mikšića s te dužnosti, no u obavijesti iz Ureda predsjednika nisu navedeni razlozi smjene.

Mikšić tvrdi da je razriješen sukladno zakonskoj proceduri, ali nakon što je 6. siječnja podnio neopozivu ostavku zbog "neprimjerenog odnosa i podcjenjivanja od strane predsjednika Mesića".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju Mikšić tvrdi da je unatoč njegovom političkom djelovanju u Hrvatskoj u zadnje dvije godine, počasni konzulat u Minnesoti bio jedan od najaktivnijih hrvatskih počasnih konzulata u Sjedinjenim Državama.

Boris Mikšić je od 1996. godine obnašao dužnost generalnog počasnog konzula Republike Hrvatske u St. Paulu u Minessoti.

Mikšić, američki poslovni čovjek hrvatskog porijekla, bio je nezavisni kandidat na nedavno održanim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. U prvom krugu predsjedničkih izbora osvojio je 17,79 posto glasova, a 30. siječnja najavio je da će se potpuno posvetiti politici i kandidirati za zagrebačkoga gradonačelnika, te da će sa svojom neovisnom listom sudjelovati na predstojećim lokalnim izborima u svim izbornim jedinicama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara