Miladin Kovačević uživa i trenira u lokalnom klubu, Amerikanci zgroženi

BJEGUNCA iz SAD-a odlučili su u Srbiji potražiti neki američki novinari a nakon što su ga našli ostali su zapanjeni činjenicom da uživa na slobodi i trenira s lokalnim klubom. Također, ne boji se da bi mogao biti deportiran natrag u SAD.

Kovačević je odbio razgovarati s novinarima, no protiv fotografiranja nije imao ništa. Obitelj Bryna Steinhauera, koji se još uvijek nalazi u komi nakon "bliskog susreta" s Kovačevićem, zgrožena je fotografijama i traži pravdu, a njihov obiteljski odvjetnik neprestano poziva na njegovo izručenje.

"Kovačević je izgledao vrlo opušteno na terenu, trčao je sa suigračima, smijao se, i činio se vrlo sretnim. Skinuo je majicu i pokazivao svoje mišićavo tijelo" - piše NY Daily News, a New York Post Kovačevića naziva "srpskim veprom koji dobro napreduje".

Do 25 godina zatvora za premlaćivanje

Kako saznaje srpski Blic Ministarstvo pravde Srbije pokušava posredovati u razgovorima između predstavnika SAD-a i Kovačevića, a jedna od ponuda je da se angažira američki odvjetnik koji bi s njujorškim tužiteljem razgovarao o ublažavanju nekih navoda optužnice jer se Kovačevića tereti za teško premlaćivanje za što je kazna od pet do 25 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Srbiji stopirati financijsku pomoć?

Hillary Clinton izjavila je nakon objavljivanja najnovijih Kovačevićevih fotografija kako je nezamislivo da on nastavlja s normalnim životom u Srbiji dok se obitelj Bryna Steinhofera svaki dan moli za njegov oporavak. Dodala je kako je jako razočarana jer su svi rokovi za rješavanje ove nepravde prošli. "Srpska vlada obećala je da će s nama to riješiti, ali nije" - dodala je.

Politički analitičari smatraju kako Amerikanci mogu blokirati financijsku pomoć Srbiji, te da bi najbolje bilo da se pregovara s tužiteljstvom i dogovore povoljniji uvjeti za Kovačevića.

H.A.
Foto: Blic.co.yu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara