Milan Bandić ne priznaje političku smrt: Najavio novu kandidaturu za gradonačelnika!

Foto: Tomislav Kristo / Cropix

"IZA MENE je šest političkih utakmica, četiri sam dobio, a dvije izgubio", odgovorio je Milan Bandić na pitanje voditeljice HTV-ovog Dnevnika je li njegova politička karijera nakon debakla na ovogodišnjim parlamentarnim izborima gotova.

Bandić tvrdi da se nije preračunao kada se ubacio u utrku za Sabor, koja je završila katastrofalnim porazom njegove nezavisne liste. Podsjećamo, Bandić je u "svom" Zagrebu uspio dobiti jedva dva posto glasova.

"Očito je da Zagrepčani drugačije glasaju na izborima za gradonačelnika ili na izborima za predsjednika ili za Sabor. O mojoj političkoj karijeri odlučit će birači, koji su o njoj odlučivali i do sada", kaže Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da sam se preračunao kada sam se kandidirao na parlamentarnim izborima. Utakmica se igra, čovjek ili zabije gol ili ga ne zabije. Ali s druge strane aut linije ne možete sudjelovati u utakmici", kaže Bandić.

"S GUP-om je sve čisto"

Bandić se osvrnuo i na medijske napise prema kojima je sudjelovao u sumnjivom mijenjanju GUP-a. "Sve je napravljeno ispravno", kaže Bandić, koji tvrdi da sve promjene GUP-a nadziru resorno ministarstvo, tri gradska ureda i dvije službe. Najavio je da će Gradska skupština već sutra dobiti 1200 stranica materijala iz kojih se navodno vidi da je prilikom promjena GUP-a poštivana sva procedura.

"Grad nije oštećen i ne vidim tu nikakvih problema. Budući da grad nije oštećen, savjest mi je čista i mirna. Tri ureda i dvije stručne službe koji su u tome sudjelovali će dati svoje očitovanje. Pustimo struku da kaže svoje", kaže Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara