Milanović: Ako je oporba organizirala prosvjede, jesmo li sami zapalili svoju zastavu?

Foto: Bruno Konjević / Cropix

ZORAN MILANOVIĆ izašao je iz skrivanja. Šef oporbe koji je zadnjih mjeseci prakticirao taktiku što rjeđeg pojavljivanja u javnosti i čekanja da vlast padne sama od sebe odjednom se pojavljuje na sve strane - daje intervjue, govori na televizijama, drži prodike Kosorici u Saboru...

Osobno se šef oporbe danas pojavio u saborskim klupama (i otrpio bol u preponama) kako bi predsjednici Vlade još jednom predbacio nesmotrenu izjavu njenog glasnogovornika Mladena Pavića. "Premijerka mora doći objasniti nevjerojatne optužbe svog glasnogovornika i objasniti kako su uspjeli oporbene stranke dovesti u vezu s financiranjem i organiziranjem nasilja", kazao je Milanović koji se zapitao i je li SDP jučer sam zapalio svoju zastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ova zastava u plamenu nije, međutim, omela Kosoričinu desnu ruku Darka Milinovića. Pojavljivanje Dragutina Lesara i Damira Kajina na Cvjetnom trgu samo je učvrstilo uvjerenje ministra zdravstva da iza prosvjeda stoji oporba. Milanović kaže da nije znao da će se Kajin pridružiti prosvjednicima, te je opovrgnuo riječi svog partnera iz IDS-a da će i sam izaći na ulicu i dati podršku prosvjednicima.

"Smatram da predsjednicima stranaka nije mjesto na prosvjedima. Ne radi se o podcjenjivanju građana koji se tamo okupljaju, ali nama je mjesto u institucijama. A sada se najbolje vidi koliko su institucije važne i kako građani moraju imati osjećaj da su institucije prema njima otvorene", kaže Milanović, te dodaje kako vjeruje da je Kajin govorio u najboljoj namjeri, ali i da je govorio samo u svoje ime.

Šef oporbe Kosoricu je pozvao i da objavi kada će se održati parlamentarni izbori. "To bi ozbiljan političar sada napravio, isto kao što bi izašao u Sabor i objasnio riječi osobe koja govori u njeno ime. Ne mora odrediti točan datum izbora, ali mora nam okvirno kazati kada će se izbori održati", kaže Milanović koji vjeruje da Kosor planira odugovlačiti izbore sve do zakonskog roka, odnosno do početka 2012. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara