Milanović i Sanader izbjegli sudar naslijepo

DOK se premijer Ivo Sanader za glasove birača borio u šatoru kod zadarske dvorane Jazine, SDP-ovci su nedaleko tog mjesta, u zadarskom "Arsenalu" radili istu stvar.

Ranko Ostojić, prvi na listi SDP-a u devetoj izbornoj jedinici, poručio je  pred Zadranima HDZ-u - "Adio!".

"Nikada nije bilo većeg jaza i razlike između bogatih i siromašnih, zdravih i bolesnih, zadovoljnih i nezadovoljnih. HDZ ne samo da nije učinio ništa protiv korupcije i kriminala, nego su korupciju uhljebili u vlasti", kazao je Ostojić, odgovorivši odmah i premijeru Sanaderu na prozivke o Milanoviću i Jurčiću kao "dvojcu bez kormilara".

"Oni vas vode dolje, mi vas vodimo u bolje"

"Naš dvojac nije bez kormilara  jer vi ste naš kormilar. Vi ste dio tima, i novog lica politike koju nudi SDP", kazao je Ostojić, dodavši : "Oni vas vode dolje, mi vas vodimo u bolje!". Biračima je poručio da glasuju za SDP, a da HDZ-ovcima kažu "No passaran!".

"Zadar i Hrvatska ne smiju biti Sicilija"

Predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević Marinović kazala je kako se “u Zadru već više od deset godina vlada izbornom krađom, političkom trgovinom i državnim bezakonjem".

"U Zadru se ne grade socijalni stanovi ni škole, nego ruše zadnji borovi da bi nicale zgrade za elitu. Ovdje javno preko noći postaje privatno, ovdje je dobar primjer kako se krčmi narodna imovina. Ovdje češće od ptica u zrak lete automobili, ovdje se puca usred bijelog dana”, gotovo pa pjesnički se biračima obratila SDP-ova saborska zastupnica.

Zadranima je također poručila da na "ovim izborima odlučuju hoće li biti podanici ili građani". "Građani koji imaju pravo tražiti od vlasti da im služi i zaštiti ih, a ne da ih sama reketari", kazala je Marinović, dodavši kako "Zadar i Hrvatska ne smiju biti Sicilija".

Milanović HDZ-u: Ostavite se našeg programa, ako je već tako nevaljao

"Do nekidan sam vjerovao u pobjedu, danas sam u nju siguran. Imamo ljude, tim, programe", kazao je predsjednik SDP-a Milanović, koji HDZ-u poručuje "da se ostavi njihova programa, kada je već tako nevaljao". Milanović kao da je znao da na drugom kraju grada njegov glavni oponent, Ivo Sanader, Zadranima upravo govori o "nevaljalom" SDP-ovu programu.

Na tri metra udaljenosti predsjednici HDZ-a i SDP-a su se našli danas, posjetivši Zadar. No, do sudara naslijepo između dvojice suprotstavljenih ipak nije došlo. Izmijenjeno je tek nekoliko verbalnih doskočica između Sanaderovi i Milanovićevih simpatizera, koji su se u istom trenutku našli kraj crkve Sv. Šime.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara