Milanović: Je li se Kosor pohvalila Barrosu kako su prekrojili izborne jedinice?

Milanović: Je li se Kosor pohvalila Barrosu kako su prekrojili izborne jedinice?

Foto: Joško Ponoš / Cropix

"HRVATSKA je napravila napredak, ali ne i presudan napredak", zaključak je kojeg je Zoran Milanović izvukao iz "lijepog i kurtoaznog govora" Josea Manuela Barrosa u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šef oporbe je uvjeren da ćemo početkom svibnja znati je li Hrvatska završila pregovore, odnosno ima li ikakve šanse da ih se završi do kraja lipnja. Novinari su Milanovića upitali za komentar Barrosove izjave da je ova Vlada najviše napravila u pregovorima s EU. "Barroso je kao pučanin, odnosno narodnjak, malo skloniji desnici. Ali kao predsjednik Europske komisije mora biti i objektivan, a takav je i bio njegov govor", kaže Milanović.

No, nije propustio istaknuti da je HDZ-ova vlada prije mnogo godine započela pregovore s EU. I da ih još nije završila. "Dakle ovo je jedina Vlada koja je uopće vodila pregovore i logično je da je odgovorna za njihove rezultate. U tome ne vidim vrijednosni sud, to je činjenica", kaže Milanović.

Premijerku je šef oporbe podbo pitanjem i je li s Barrosom razgovarala o prekrajanju izbornih jedinica koje provodi HDZ. "Siguran sam da bi i zato dobila pohvalu u vezi Poglavlja 23", ciničan je bio Milanović pa nastavio: "To je prijevara koja nema veze s pravnom državom. U Hrvatskoj vlada bezakonje, ali tome se treba suprotstaviti na zakonit i miran način. Radi takvih poteza još nismo zatvorili Poglavlje 23".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara