Milanović o Rehnovoj najavi blokade: Nepotrebna blamaža

Milanović o Rehnovoj najavi blokade: Nepotrebna blamaža

DO OVOGA nije trebalo doći, ovo je nepotrebna blamaža i o tome smo trebali razgovarati ranije svi zajedno u Saboru. To smo tražili i do toga još uvijek nije došlo, kritizirao je danas Zoran Milanović Vladu i njezina predsjednika Ivu Sanadera kojima je danas povjerenik EU za proširennje Ollie Rehn priopćio kako će doći do blokade pregovora sa Europskom unijom ukoliko se ZERP ubrzo ne riješi.

Predsjednik SDP-a je ponovo pozvao premijera u Sabor, kako bi hrvatska javnost i parlament vidjeli "kamo ćemo dalje od ove situacije u koju nas je dovela politika ove vlade, neodgovorna politika". Upitan je li sada kasno i postoji li još uvijek tema za razgovor nakon ovakve ocjene Ollija Rehna, Milanović kaže - "uvijek imamo o čemu razgovarati".

"Spremni smo podnijeti teret odgovornosti za stvari koje su pred nama, ali ne možemo dok se Sanader skriva od javnosti. Jer ove stvari o kojima je danas bilo riječi, o kojima je govorio Rehn njemu su već dulje vremena poznate", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost", nastavlja, "sada imamo manje tema za razgovor nego prije dva tjedna, no to je bila odluka premijera Sanadera i njegove Vlade. Meni je žao zbog toga", kaže Milanović. Upitan o stavu SDP-a prema izboru između ZERP-a i Europske unije, Milanović naglašava da postoje kratkoročni i dugoročni interesi države.

"Dugoročni interesi su oni koji su u interesu čitavih generacija i generacije. Državništvo radi razliku između jednih i drugih, a dugoročni cilj Hrvatske je ulazak u Europsku uniju", kaže šef SDP-a.

A.B.
Foto: L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara