Milanović podržao referendum za NATO, ali i ulazak Hrvatske u NATO

Milanović podržao referendum za NATO, ali i ulazak Hrvatske u NATO

ŠEF SDP-a Zoran Milanović podržao je građansku inicijativu Odbora za referendum o NATO-u (ORNA) koji se zalaže za provođenje referenduma u pogledu pristupanja Hrvatske NATO savezu.

Milanović je međutim istakao kako SDP podržava ulazak Hrvatske u NATO savez, ali ne na način na koji to izvodi aktualna koalicijska vlast koja smatra kako po pitanju hrvatskog stupanja u NATO savez ne treba provesti referendum.

Podsjetimo, šef HDZ-a Ivo Sanader više se puta izjasnio kako Hrvatska pristupanjem sjeverno-atlantskoj vojnoj alijansi ne prenosi dio svoga suvereniteta te je iz tog razloga nepotrebno sazivati referendum o članstvu u NATO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik Borne (blogerskog odbora za referendum o NATO-u) Tino Jelavić, za Index je rekao kako je podrška SDP-a njihovoj građanskoj inicijativi dobrodošla osobito u pogledu stava da bi se prije donošenja odluke o velikom političkom pitanju poput ulaska u NATO savez, morao provesti referendum na kojem bi građani sami odlučili o ulasku Hrvatske u NATO.

Istakao je kako u Orni ne odustaju od referendumske inicijative te nadodao kako, ukoliko i ne bude proveden referendum o ulasku u NATO, vladajuća garnitura mora računati na građanske inicijative koje neće dozvoliti slanje hrvatskih vojnika u krizna područja u svijetu bez opravdanih razloga odnosno stvarne zaštite hrvatskih nacionalnih interesa.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara