Milanović: Radnicima poštena plaća za pošten rad

ZORAN MILANOVIĆ na predizbornom skupu u Rijeci još je jednom istaknuo kako zastupnike u hrvatskom Saboru trebaju birati ljudi koji u Hrvatskoj žive, te pozvao građane na izbore u što većem broju - da ne bi netko drugi birao umjesto njih.

"SDP se zalaže da radnici dobiju poštenu plaću za pošten rad. Rad nedjeljom mora biti plaćen dvostruko, što se sad ne radi jer državne službe i inspekcijska tijela ne djeluju", poručio je Milanović. Dotaknuo se i pitanja umirovljenika, te rekao kako im ne treba vratiti dug nego dostojanstvo zbog dobara koja su stvarali. "Povišenje mirovina u odnosu na prosječnu plaću mora biti zadatak svake ozbiljne vlade", ističe Milanović.

Zanimljivo je to da je upravo Milanovićev najljući rival, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, nedavno kazao kako su upravo SDP-ovci bili ti koji su život umirovljenika učinili nedostojanstvenim. "Umirovljenici nisu zaslužili takvo poniženje od SDP-a", kazao je nedavno premijer, govoreći kako je HDZ umirovljenicima isplatio umirovljenički dug, isti onaj koji im SDP nije priznao, pustivši ih da "crkavaju" sa svojim mirovinama.

Milanović se opet pozvao i na transparentnost predizbornih kampanja, kao i odnosa političara prema narodu, poručivši kako političari moraju biti iskreni prema građanima u vezi vlastite imovine, kao i financijama za predizbornu kampanju.

Na skupu se okupljenim građanima obratio i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, prvi na SDP-ovoj listi u 8. izbornoj jedinici, poručivši da jedino ta stranka na izbore izlazi s programom u kojem jasno stoji što želi od Hrvatske. Komadina je najavio kako će se SDP boriti za više plaće, nova radna mjesta, izjednačivanje mirovina s plaćama i prava antifašističkih boraca iz Drugog svjetskog rata, te branitelja iz Domovinskog rata.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara