Milanović: Radnicima poštena plaća za pošten rad

Milanović: Radnicima poštena plaća za pošten rad

ZORAN MILANOVIĆ na predizbornom skupu u Rijeci još je jednom istaknuo kako zastupnike u hrvatskom Saboru trebaju birati ljudi koji u Hrvatskoj žive, te pozvao građane na izbore u što većem broju - da ne bi netko drugi birao umjesto njih.

"SDP se zalaže da radnici dobiju poštenu plaću za pošten rad. Rad nedjeljom mora biti plaćen dvostruko, što se sad ne radi jer državne službe i inspekcijska tijela ne djeluju", poručio je Milanović. Dotaknuo se i pitanja umirovljenika, te rekao kako im ne treba vratiti dug nego dostojanstvo zbog dobara koja su stvarali. "Povišenje mirovina u odnosu na prosječnu plaću mora biti zadatak svake ozbiljne vlade", ističe Milanović.

Zanimljivo je to da je upravo Milanovićev najljući rival, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, nedavno kazao kako su upravo SDP-ovci bili ti koji su život umirovljenika učinili nedostojanstvenim. "Umirovljenici nisu zaslužili takvo poniženje od SDP-a", kazao je nedavno premijer, govoreći kako je HDZ umirovljenicima isplatio umirovljenički dug, isti onaj koji im SDP nije priznao, pustivši ih da "crkavaju" sa svojim mirovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović se opet pozvao i na transparentnost predizbornih kampanja, kao i odnosa političara prema narodu, poručivši kako političari moraju biti iskreni prema građanima u vezi vlastite imovine, kao i financijama za predizbornu kampanju.

Na skupu se okupljenim građanima obratio i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, prvi na SDP-ovoj listi u 8. izbornoj jedinici, poručivši da jedino ta stranka na izbore izlazi s programom u kojem jasno stoji što želi od Hrvatske. Komadina je najavio kako će se SDP boriti za više plaće, nova radna mjesta, izjednačivanje mirovina s plaćama i prava antifašističkih boraca iz Drugog svjetskog rata, te branitelja iz Domovinskog rata.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara