Milanović: Sanader je sastavom lista pokazao što misli o Vladi koju je vodio četiri godine

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović danas je, zajedno s premijerskim kandidatom Ljubom Jurčićem i svojom zamjenicom Željkom Antunović posjetio Dubrovnik, gdje su SDP-ovci uglavnom razgovarali o korupciji, socijalnoj pravdi i nesposobnoj vlasti. Skupu je nazočio i predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Hajdić.

Milanović je kazao kako SDP-ovci vode bitku "za dušu Hrvatske koju moraju urediti po pravilima i standardima, jer ako HDZ još četiri godine ostane na vlasti, Hrvatska neće ići ka tom putu".

"Izbori pred nama su referendum za hrvatsku dušu, za istinu, protiv korupcije, laži i nepoštenja", kazao je Milanović.

Ponovio je i kako se SDP bori da hrvatska zemlja bude zemlja u kojoj građani "zarađuju i žive od svoga rada", te "da im država bude sluga, a ne gospodar".

Odzvonilo HDZ-u

"Ne pitajte kome zvono zvoni, zvoni HDZ-u! Zna to i zapovjednik HDZ-a, a pokazao je i sastavom lista što misli o Vladi kojoj je bio na čelu četiri godine. 'Škartirao' je ministre unutarnjih poslova, obrane, pravosuđa, ministre odgovorne za važne državne resore i time šalje poruke hrvatskoj javnosti kako ta Vlada nije valjala. I mi ćemo je smijeniti, zamijenit ćemo je boljom, jer nema nikoga boljeg od nas da vodi ovu zemlju", poručio je Dubrovčanima Milanović.

Predsjednik SDP-a poručio je i kako HDZ ne može upravljati Hrvatskom niti novcem poreznih obveznika. "S 50 posto vrijednosti koja se u ovoj državi stvara, jer ne žele javnosti na uvid dati svoje račune, ne žele pokazati tko financira njihovu kampanju, odakle im novac za vrijednu imovinu, satove njihova zapovjednika. Mi smo svoje troškove i izvore financiranja objavili i poručujemo kako ćemo tako voditi i Hrvatsku jer građani imaju pravo znati", kazao je.

Jurčić je podsjetio kako je vanjski dug Hrvatske u protekle četiri godine porastao za pedeset posto te da je "nezaposlenost za mandata HDZ-ove vlade pala za 50 tisuća". SDP-ova će vlada, najavio je Jurčić,  otvoriti 100 tisuća novih radnih mjesta".

Jurčić je također kazao i kako se u SDP-u zalažu za regionalnu politiku, dugo održivo gospodarstvo, zaštitu prirode i obrazovanje ljudi te socijalnu pravdu.

O Hrvatskoj odlučimo u Hrvatskoj

Predsjednik SDP-a u Dubrovniku je ponovio ono što je dan ranije rekao u Makarskoj - da o Hrvatskoj trebaju odlučiti oni koji u njoj žive.

Milanović je kazao kako SDP-ovci poštuju i uvažavaju druge, ali da žele da građani koji žive u Hrvatskoj odluče o ishodu izbora.

"Nismo poput Sanadera koji je plakatima oblijepio Sarajevo. Pa kako bi to bilo da ovdje u Dubrovniku osvanu plakati Berlusconija ili plakati za izbore u nekoj drugoj državi? To se upravo događa u Sarajevu. Sanader tri godine i sedam mjeseci nije posjetio Sarajevo, a sada se ondje u njegovoj režiji događa ´okupacija u ne znam koliko slika´. Stranka koja se tako ponaša ne može voditi ovu zemlju", poručuje Milanović.

Ivo Sanader je kao David Copperfield kojemu nedostaje čarobni štapić

Nositeljica SDP-ove liste u 10. izbornoj jedinici, Željka Antunović, kazala je kako će "SDP promijeniti korumpiranu i nesposobnu vlast". Tu će vlast, slikovita je bila Milanovićeva zamjenica, SDP "poslati na liječenje od korumpiranosti".

Osvrnula se Antunović i na gradnju Pelješkog mosta, kazavši kako HDZ ispod istoga namjerava nastaniti beskućnike.

Antunović nije propustila ni premijera i predsjednika HDZ-a nazvati "Davidom Copperfieldom kojem nedostaje čarobni štapić da ukloni nesposobne suradnike".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara