Milanović telefonski razgovarao sa svim potencijalnim partnerima

IAKO je sada jasno da je HDZ pobijedio SDP u Hrvatskoj sa pet mandata razlike,  a kad se pribroji dijaspora sa 10 mandata razlike, u SDP-u se i dalje ne predaju.

Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić kaže da se nije ništa promijenilo jer HDZ i dalje mora pronaći još deset mandata da bi uspio sastaviti Vladu te se nadaju da će oni biti uspješniji u dogovaranju postizbornih  koalicijskih partnera.

"Mi imamo sigurne kao partnere HNS i IDS, a od jutra već razgovaramo s ostalim potencijalnim partnerima. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović već se  telefonski čuo sa svima njima i pregovori traju," rekla nam je glasnogovornica Grbić. Tako se predsjednik SDP-a već čuo i s najpoželjnijim partnerom Josipom Friščićem čiji HSS zajedno s HSLS-om ima 8 mandata, što znači da se bez njih neće moći sastaviti nova vlada.

No, sinoć žuto-zelena koalicija nije bila nesklona ideji da se pridruže Ivi Sanaderu, a osobito dio koalicije koji predvodi Đurđa Adlešić. Ona je stava da se prvo treba razgovarati s relativnim pobjednikom izbora, a to je u ovom slučaju HDZ, koji ima 66 mandata, dok SDP ima 56.

Čuo se i s Miloradom Pupovcem čiji SDSS ima sva tri zastupnika srpske manjine, i koji je u razgovoru za Index jutros rekao da će koalirati s onim tko  može garantirati čvrstu i stabilnu Vladu.

D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara