Milanović u Vladu došao iz čiste kurtoazije

UOČI sastanka svih šefova parlamentarnih stranaka u Vladi, šef SDP-a Zoran Milanović kazao je da je došao onamo iz čiste kurtoazije. "Čekam da premijer dođe u Sabor i objasni zadnji čin dramuleta koji je ostavio za kraj. To je trebalo riješiti nekoliko mjeseci ranije i o tome se trebalo razgovarati ranije. Zato sam  na ovaj sastanak došao iz čiste kurtoazije", kazao je novinarima Milanović.

Sanader je, naime, za danas zakazao sastanak sa čelnicima parlamentarnih stranaka u Banskim dvorima kako bi s njima raspravio o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, točnije odustajanju od ZERP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je krajem prošlog tjedna izjavio kako tada najavljeni pregovori preko vikenda pokazuju kako Vlada i koalicija nemaju plan za ovakvu situaciju. Podsjetio je kako je SDP u Saboru tražio otvorenu debatu o problemima s kojima je Hrvatska suočena, naglašavajući kako SDP smatra da je prioritet Hrvatske Europska unija. Ulaskom Hrvatske u EU, pojasnio je, ona preuzima nadzor i uvodi strogi režim kontrole nad onim što je danas ZERP.

A.B.
Foto:  K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara