Milijan Brkić napokon priznao ono što je odavno jasno: HDZ je rušilačka i destruktivna stranka

Milijan Brkić napokon priznao ono što je odavno jasno: HDZ je rušilačka i destruktivna stranka

Foto: Hina

MILIJAN Brkić, čovjek koji je godinama u vrhu HDZ-a, danas je napokon priznao ono što je svima odavno jasno - HDZ je rušilačka i destruktivna stranka.

Odlaskom Tomislava Karamarka u HDZ-u su zapuhali neki novi vjetrovi, a HDZ-ovci se okreću Andreju Plenkoviću. Plenković slovi kao pripadnik umjerene struje desnog centra koji bi HDZ trebao vratiti s puta besmislenog desničarenja i jeftinog, patetičnog i lažnog domoljublja kojim je HDZ pod Tomislavom Karamarkom krenuo.

Iako je još prije nekoliko dana Darko Milinović govorio da bi stranku trebao voditi netko tko je za istu 20 godina krvario, jučer je sam odustao od kandidature.

"Ja sam ovih dana obavio niz razgovora i danas sam obavio razgovor s Plenkovićem. Razgovarali smo o budućnosti i viziji HDZ-a i Hrvatske. Shvatili smo da nema neke velike razlike, da imamo gotovo identičnu viziju HDZ-a i Hrvatske", rekao je jučer uvijek vjerni Milinović.

Na pitanje koje su to zajedničke vizije njega i Plenkovića, Milinović je odgovorio: "Da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra, da ima europski štih, da se riješi radikalizama i da bude stranka velikog dijela stanovništva".

Rješavanje radikalizama i proeuropski štih očito je jedna od glavnih ideja vjerojatnog budućeg šefa HDZ-a, a to je potpuna suprotnost, nazadnom, nacionalističkom i besmislenom HDZ-u kojemu su glavni partneri ljudi koji pričaju o potrebi postavljanja trometarskog križa u Sabor.

Brkić najavio novi HDZ

Upravo su stoga današnje riječi Milijana Brkića, glavnog operativca i nesuđenog ministra branitelja u propaloj Vladi, prilično znakovite.

"Više nećemo graditi HDZ izazivanjem nepovjerenja u druge političke opcije. Moramo se nametnuti kao izbor, a ne omalovažavati druge političke stranke. Radit ćemo tako da ne rušimo, nego da gradimo međusobno povjerenje. A njega možemo graditi samo bespoštednim radom i zajedništvom", rekao je Brkić u Splitu.

Čak i ne triba čitati između redova da bi bilo jasno da je ovim riječima Brkić priznao da je HDZ do sada bio rušilačka stranka koja je imidž gradila na blaćenju drugih.

Ali to su do sada znali svi osim njih.

U svakom slučaju, ako zaista bude tako kako najavljuju, bit će zanimljivo vidjeti jedan novi HDZ koji ne ruši nego gradi. Pred HDZ-om je dug put pretvaranja stranke iz besmislenog populističkog i nacionalističkog pokreta u ozbiljnu stranku desnog centra koja nas svojim ministrima neće sramotiti u Europi. Do toga je dug put, ali i najduža putovanja počinju prvim korakom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara