Milijunti putnik Croatia Airlinesa ove godine zabilježen najranije u povijesti kompanije

Milijunti putnik Croatia Airlinesa ove godine zabilježen najranije u povijesti kompanije

Foto: Hina

CROATIA Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je zabilježio milijuntog putnika u ovoj godini.

Ovogodišnja je jubilarna putnica Suzana Brenko, a zabilježena je na redovitom letu OU 663 iz Dubrovnika u Zagreb, priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Ovogodišnji milijunti putnik zabilježen je najranije u povijesti tvrtke. Naime, do ove godine taj je rekord držao milijunti putnik zabilježen 18. srpnja 2012. godine, a ove je godine milijunti putnik zabilježen tri dana prije nego 2012. godine i čak 12 dana prije nego lani.

Nakon slijetanja zrakoplova u 13 sati i 40 minuta, milijuntu putnicu Croatia Airlinesa u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb dočekao je Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa te joj čestitao i uručio prigodnu nagradu - dvije besplatne povratne zrakoplovne karte poslovnog razreda za jedno od odredišta Croatia Airlinesa (po izboru putnice).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se 1,9 milijuna putnika

U svibnju ove godine Croatia Airlines je proširio mrežu odredišta povezavši Zagreb izravnim letovima s Lisabonom, Milanom, Pragom i Sankt Peterburgom.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa ove sezone izravno povezuju Republiku Hrvatsku s 34 europskaodredišta u 21 državi, kao i s osam hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek, Rijeka i Bol na Braču).

Također, očekuje se da će ukupan broj putnika Croatia Airlinesa tijekom 2016. godine biti oko 4 posto veći u odnosu na razdoblje siječanj – srpanj 2015. godine.

U zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika u 2016. godini očekuje se ukupno oko 1,970.000 putnika, odnosno oko 6 posto više u odnosu na lani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara