Milinović o aferi Medikol: Ako su napisi u medijima točni, dat ću ostavku

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

MINISTAR zdravstva Darko Milinović na konferenciji za novinare najavio je da će dati ostavku ako se pokaže da su medijski napisi o aferi Medikol točni! "Ako se dokaže da je 8.500 pacijenata doista bespotrebno ozračeno, da su neki liječnici pod istragom i da su krivi, to će značiti da sustav zdravstva nije pod kontrolom", rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj će situaciji Milinović, tvrdi, morati podnijeti ostavku, iako je uvjeren da do toga neće doći. "Pacijentima želim prenijeti poruku da nema potrebe da odustaju od pretraga koje trebaju napraviti. Zdravstveni sustav u Hrvatskoj je pod kontrolom", kaže Milinović koji tvrdi da je u zadnje tri i pol godine na PET/CT pregledima bilo 11.570 pacijenata. Nad njima je izvršeno 17.123 pregleda.

Milinović je ujedno potvrdio da je Medikol nabavio PET/CT uređaj 2007. godine i da je KBC Zagreb godinu dana ranije podnio zahtjev za nabavku tog uređaja. No, nije mogao kazati zbog čega je zahtjev zagrebačkog KBC-a odbijen jer je ministar zdravstva tada bio Neven Ljubičić. Milinović je također dodao da bi on odobrio zagrebačkom KBC-u zahtjev za nabavom PET/CT-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara