Milinović probio rokove: Kada će proraditi rodilišta u Sinju, Imotskom i Makarskoj?

Milinović probio rokove: Kada će proraditi rodilišta u Sinju, Imotskom i Makarskoj?

Foto: Tomislav Krišto / Cropix

MINISTARSTVO zdravstva objavilo je kako su u tijeku natječaji za adaptaciju prostora izvanbolničkih rodilišta u Sinju, Imotskom i Makarskoj te bi se nakon radova u tim rodilištima ponovno trebao čuti plač novorođenčadi.

Prošle godine je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi utvrdila da neka izvanbolnička rodilišta ne ispunjavaju uvjete propisane pravilnikom te im je zabranjen rad. Nakon toga su članovi stručnog povjerenstva donijeli svoje mišljenje o opravdanosti obavljanja rodilišne djelatnosti u izvanbolničkim rodilištima.

Bez rodilišta nema ni alkara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na temelju toga mišljenja je raspisan natječaj za adaptaciju rodilišta u Sinju, Imotskom i Makarskoj. Ukidanje rodilišta prošle godine je izazvalo bunt lokalnog stanovništva prema ministru zdravstva Darku Milinoviću, a posebno su glasni u tome bili u Sinju.

Kao jedan od bizarnijih argumenata u raspravi o rodilištima, pojavio se onaj da alkar može postati osoba rođena samo u Sinju i okolici te su građani ovoga grada strahovali da neće ostati samo bez rodilišta već i bez natjecatelja na alki.

"Rodilišta će proraditi do kraja 2010. godine"

Ministar Milinović je u svibnju prošle godine, kada je odlučio zatvoriti rodilišta, nakon sastanka s predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije, splitskog doma zdravlja i KBC-a Split kazao da rodilišta u Sinju, Imotskom i Makarskoj "nastavljaju s radom najkasnije do kraja godine". Od tada je prošla cijela godina, a ne sedam najavljenih mjeseci, a sada je tek pokrenut natječaj za adaptaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara