Milinović: Stanje u zdravstvu nije bajno ali ga se neće neopravdano blatiti

Milinović: Stanje u zdravstvu nije bajno ali ga se neće neopravdano blatiti

UVRIJEĐEN izjavama zastupnika SDP-a Miranda Mrsića o lošem stanju u zdravstvu, ministar zdravstva Darko Milinović pozvao ga je da se ispriča, a SDP da se ogradi od njegovih izjava.

Kazao je kako mu je žao što s Mrsićem nije ukrstio rukavice snagom argumenata, umjesto demagogije, a posebno ga je pogodila izjava o tome kako "onaj tko nema novaca za liječenje može umrijeti".

Dodao je kako je Mrsić u jučerašnjem izlaganju tijekom saborske sjednice iznio laži kojima vrijeđa 70 tisuća djelatnika u zdravstvu te opovrgnuo njegove izjave o visini dospjelog duga. Taj dug je uvođenjem novi mjera smanjen sa 2.3 milijarde kuna na 1.6 milijardi kuna, podsjetio je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine dvostruko je povećan i proračun za skupe lijekove, rekao je Milinović te dodao kako je uveden i kraći rok za njihovu nabavu, što automatski smanjuje i čekanje pacijenata na lijekove, na samo tjedan dana.

Za kraj je dodao kako je cijena magnetske rezonance koju je HZZO plaćao privatnim osiguravateljima smanjena s 4.000 na 1.000 kuna i naglasio kako stanje u zdravstvu nije bajno ali ni da neće dozvoliti njegovo neopravdano blaćenje.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara