Milinović za Index: Ako sam ja jedini kupio stan pod tim uvjetima, onda ću ga i vratiti

Milinović za Index: Ako sam ja jedini kupio stan pod tim uvjetima, onda ću ga i vratiti

Foto: Goran Mehkek / Cropix

"NEKOREKTNO je govoriti o cijeni stana u odnosu na to vrijeme. Stan sam kupio sukladno zakonu Republike Hrvatske koji je važio '95. kao što su i stotine drugih. Milinović u tome nije usamljen, ali je to sada postalo zanimljivo jer sam potpredsjednik Vlade", tako je HDZ-ov ministar i potpredsjednik Vlade Darko Milinović prokomentirao činjenicu da je stan u Gospiću platio u puno manjem iznosu od procijenjenog.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, radi se o četverosobnom stanu od 90 "kvadrata" procijenjenom na 97.000 kuna koji je Milinović platio 50.000 kuna. Potpredsjednik Vlade tvrdi, pak, da je stan trosoban i da broji 81 "kvadrat".

Milinović potvrđuje da je nekretnina o kojoj govorimo bila procijenjena na 97.000 kuna, a platio ga je, kaže, 15.000 maraka. Razliku je, dodaje, uložio u obnovu stana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Objekt je bio razoren avionskom bombom 'krmačom' koja je uzrokovala oštećenje 4. ili 5. kategorije. Uostalom, 'krmača' je pala 10-20 metara od stana, pa sada vi procijeniti je li stan bio razoren. Sva stolarija bila je popucana, stan je bio devastiran. Uostalom, to je sve još '95. bilo kod državnog odvjetnika koji to potvrđuje prije nego što se stan uzme, kao i kod stotina drugih", tvrdi ministar ponovivši: "Ta cijena se ne može stavljati u kontekst ovoga vremena".

Fotografiju će objaviti kada za to bude "tajming"

U razgovoru s potpredsjednikom Vlade pozvali smo se na izjave njegovih gospićkih susjeda koji navedena oštećenja nazivaju neznatnima, te da su oštećene tek fasade i vanjska stolarija. "Neću komentirati susjede, nađite te susjede, bilo kojega od njih. Na kraju krajeva, ja imam i sliku tog stana iz koje se vidi koliko je oštećen, a bio je oštećen kao i drugi stanovi", tvrdi Milinović.

Na našu zamolbu da nam proslijedi fotografiju kako bismo razriješili ovo pitanje, potpredsjednik HDZ-ove Vlade odgovara: "Imam sliku, ali dat ću vam je kad ja procijenim da je za to vrijeme. Imam i ja pravo na tajming. Ona fotografija koja je objavljena snimljena je s druge strane ulice i snimljena je iz 'današnjeg vremena', ne '95.", kaže Milinović te odlučno dodaje: "Ako je Milinović jedini pod tim uvjetima kupio tada stan, a neki su ga i dobili, onda će ga vratiti!"

Inače, ministar Darko Milinović uskoro se seli u vilu od tisuću kvadrata vrijednu dva milijuna kuna. Stan o kojem smo gore govorili, kupio je, kaže, na kredit, u vrijeme kada mu je plaća iznosila 300-400 tadašnjih njemačkih maraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara