Milinović zakasnio pola sata na primanje poklona zdravstvu u iznosu od 18 milijuna eura

Milinović zakasnio pola sata na primanje poklona zdravstvu u iznosu od 18 milijuna eura

PRIGODOM prezentacije "Strategije partnerstva Svjetske banke s Republikom Hrvatskom", Ministarstvo financija i Ured Svjetske banke potpisali su danas Ugovor o zajmu za projekt "unapređenja hitne medicinske pomoći i investicijskog planiranja u zdravstvu u iznosu od 18 milijuna eura".

Ne pomažu ni svi Sanaderovi satovi

Da je u hrvatskom zdravstvu već odavno "pet do dvanaest", jasno je čini se gotovo svima, osim samom ministru zdravstva Darku Milinoviću koji je unatoč svim Sanaderovim satovima, uspio danas zakasniti pola sata na svečano potpisivanje ugovora.

Naime, Milinovića se čekalo tridesetak minuta, a ni Milinovićeve šale prigodom dolaska i nemušte isprike nisu mogle nasmijati brk ministra financija Ivanu Šukeru, a ni okupljenim uzvanicima.

Uplašio se crkvenog gnjeva?

Prema svemu sudeći danas se samo nastavio niz gafova koji ga svakodnevno prate još od prošlog tjedna. Naime, početkom nove afere u Caritasovom Domu za nezbrinutu djecu u Brezovici Brezovici, ministar Milinović rekao je kako će,  dokaže li se da je desetogodišnja djevojčica, koja je 11. rujna zbog ozljeda primljena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj bila zlostavljana, zatvoriti dom.

Svoju izjavu kasnije je znatno ublažio, a na kraju svega poslao je i inspekcijski nadzor u bolnicu u Klaićevoj da bi se utvrdilo kako su podaci o zdravstvenom stanju štićenice Caritasova doma u Brezovici dospjeli u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijevanje redova ili novaca

Također, Milinovićeva revolucionarna ideja o smanjenju redova pacijenata slanjem u privatne klinike najmanje je pala na plodno tlo, a Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske povodom te ideje, traže se da ispita nivo korupcije u zdravstvu. Naime, javna je tajna kako Hrvatska ima sasvim dovoljno uređaja. Tako je otkriveno da grad Zagreb ima 16 MR uređaja na 800 tisuća stanovnika te čak 30 CT aparata.

Hrvatska po tim brojkama drži rekord u statistici po broju sofisticirane radiološke opreme na milijun stanovnika, pa slanje državnog novca u privatne džepove svi nazivaju još jednim svježim Milinovićevim gafom.

Gaf za gafom

Uzdrmanu političku sliku ministra zdravstva sigurno neće poboljšati njegove spasonosne operacije pacijenata, a njegovo današnje kašnjenje na "poklon" od 18 milijuna eura za zdravstvo sasvim sigurno će odmoći njegovoj priželjkivanoj slici o spasitelju hrvatskog zdravstva.

I.Ć.
Foto. H.P. (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara