Milinović žestoko napao sindikalisticu Spomenku Avberšek

Milinović žestoko napao sindikalisticu Spomenku Avberšek

Foto: Ranko Šuvar / CRopix

MINISTAR zdravstva Darko Milinović i tri od četiri sindikata potpisali su danas kolektivni ugovor za zdravstvo koji dolazi kao rezultat dvogodišnjih pregovora i zadržava sva stečena prava zaposlenih, dok ona materijalna proširuje.

Prema riječima ministra Milinovića, većina materijalnih prava počet će se primjenjivati od 1. siječnja 2013. godine, ako rast BDP-a bude dva tromjesečja uzastopno iznosio dva posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Milinović i ostali sindikati oštro su izrazili nezadovoljstvo što potpis na novi kolektivni ugovor nije stavila i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Spomenka Avberšek.

Ona je, naime, ustvrdila kako se ugovor potpisuje protuzakonito jer je njezin sindikat podnio tužbu kojom traži zabranu potpisivanja dok se ne završi postupak mirenja koji je pokrenuo pred DORH-om. Ističe kako se ugovor potpisuje bez da su završili kolektivni pregovori i riješena sva sporna pitanja.

Milinović je Avberšek optužio za politikanstvo kazavši kako od DORH-a i Općinskog suda u Zagrebu nije dobio nikakav dopis koji bi ga spriječio da potpiše ugovor.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara