Militanti zauzeli policijsku postaju u Armeniji, poginuo jedan policajac, dvojica ranjena

Militanti zauzeli policijsku postaju u Armeniji, poginuo jedan policajac, dvojica ranjena

Ilustracija: FAH

SKUPINA naoružanih muškaraca zauzela je u nedjelju policijsku postaju u armenskome glavnom gradu Erevanu pri čemu je jedan policajac ubijen a dva ranjena, zahtijevajući da Armenci iziđu na ulice i podrže njihove zahtjeve za oslobađanjem oporbenih političara za koje kažu da su nepravedno u zatvoru, objavili su sigurnosni izvori.

Jedan od njihovih glavnih zahtjeva jest puštanje na slobodu Jirara Sefiliana, oporbenog političara kojega su vlasti optužile za organiziranje građanskih nemira. Zatvoren je u lipnju pod optužbom za nezakonito posjedovanje oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sefilian je oštro kritizirao armenskog predsjednika Serža Sargsjana i nezadovoljan je načinom na koji je vlada rješavala dugotrajni sukob između proarmenskih separatista i regije  Nagorno-Karabah. Sigurnosni izvori su rekli da napadači  u zauzimanju policijske stanice zatočili zasad neutvrđen broj ljudi te da su pregovarači odlučni mirno riješiti situaciju.

U međuvremenu su dva taoca oslobođena, rečeno je, a armenske agencije navode da je ostalo još sedam ili osam talaca.

Televizijske snimke na mjestu događaja pokazuju naoružane policajce u oklopnim vozilima koji su blokirali put prema policijskoj postaji. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara