Miljuš revoltiran tekstom u Večernjem listu odustao od nastupa kod Stankovića

DUŠAN MILJUŠ, novinar Jutarnjeg lista, koji je prije deset dana brutalno pretučen udarcima metalnim palicama po glavi, trebao je biti gost u idućoj emisiji Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića. No, shvatio je kako nije još vrijeme za to kad je jučer ugledao članak u Večernjem listu u kojemu se na stranici i pol daje prostor Nataši Zečević.

U tom tekstu sestra ubijenog Davora Zečevića govori o staroj priči uzimanja uzoraka njegovog tkiva i sperme, nakon što je to zatražila njegova izvanbračna supruga Ivana Šikić, novinarka HTV-a, ali koja je poslije i odustala od umjetne oplodnje. Posebice je sporno to što je Nataša Zečević nakon smrti svog brata objavila oglas među osmrtnicama u Večernjem listu, u kojem najvećim problemom u državi naziva upravo Dušana Miljuša.

"Nejasan mi je Večernji list"

Dušan Miljuš za Index je rekao kako smatra da ovaj posljednji tekst u Večernjem listu nije slučajno objavljen upravo sada.

"Stvarno ne znam koji je povod za ovaj tekst i normalno da me je bacio unazad. Odgodio sam gostovanje kod Stankovića, jer još nisam spreman izlagati sam sebe. Što je najbitnije, još se oporavljam i trenutno se ne osjećam sposobnim za tako nešto. Ne možeš doći u tu emisiju, a da ne kažeš neke škakljive stvari, a kad se oporavim onda ću ponovno moći ", kaže Miljuš.

Novinar Crne kronike Jutarnjeg lista kaže da ne zna što je sad bilo toliko zanimljivo u ovoj staroj priči o uzimanju tkiva i sperme Davora Zečevića, jednako kao što mu nije bilo jasno zašto ga nitko iz Večernjeg lista nije kontaktirao kada su objavili oglas s njegovim imenom među osmrtnicama te kaže da mu nisu jasna njihova objašnjenja.

Jučer je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka osudio ovaj posljednji tekst u Večernjem listu, rekavši kako je neetično da se takav tekst objavio i da se toj osobi dao takav značaj te da se radi o nepotrebnom tekstu koji se plasira sada kada je napadnut Miljuš.

D.M.
Foto: A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara