Miljuš uz policijsku pratnju pušten iz bolnice

DUŠAN MILJUŠ, nedavno pretučeni novinar Jutarnjeg lista, pušten je danas iz bolesničke postelje na Rebru na kućnu njegu. Do njegovog ga je stana otpratila policija, čiju će zaštitu do daljnjega Miljuš imati cijelo vrijeme na raspolaganju.

Inače Miljuš, kojeg su u ponedjeljak dvojica nepoznatih maskiranih napadača izudarali metalnim palicama već je prije kazao kako mu je zaštita nuđena i ranije, zbog brojnih prijetnji, no tada ju nije iskoristio.

Policija je do sada ispitala već pedesetak osoba koje bi mogle biti povezane sa ovim slučajem koji je hrvatsku javnost podigao na noge. No, još nema tragova koji bi odveli do pronalaska napadača na urednika crne kronike Jutarnjeg lista.

Zbog načina na koji je napad na njega izvršen, Miljuš je uvjeren da se radi o profesionalcima, odnosno da je napad organiziran iz osvete, dok je popis onih koji su bili sposobni narediti taj čin podugačak, zbog njegovog dugogodišnjeg pisanja o hrvatskom krim-miljeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da majka osuđenog otmičara Hrvoja Petrača, Zlata Petrač nije među do sada ispitanim sumnjivcima, iako je ona posljednja u nizu osoba koje su prijetile Miljušu.

Policija napad na Miljuša još uvijek tretira kao "nanošenje teških tjelesnih ozljeda", a ne pokušaj ubojstva, unatoč tome što je zaradio dvostruki prijelom ruke štiteći glavu od udarca metalnom šipkom.

A.P.
Foto: A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara