Milorad Paić opet se nije odazvao pozivu na svjedočenje za Loru

DANAŠNJOJ raspravi u slučaju Lora po treći se put nije odazvao svjedok Milorad Paić, bivši vojni policajac iz Šibenika, za kojega je Mario Barišić, pripadnik iste postrojbe, ustvrdio da je bio zajedno s njim kada je vidio izmrcvarene zarobljenike u Lori 1992. godine.

Optuženik Ante Gudić predložio je da se, umjesto ponovnog pozivanja Paića, pročitaju njegovi prijašnji iskazi, čemu se usprotivila braniteljica Emilija Bungura odvjetnica Ankica Luetić. Gudić je zatim predložio da se odvjetnica Luetić udalji sa suđenja kako ne bi svojim zahtjevima i dalje odugovlačila postupak. Sudsko vijeće to nije prihvatilo te je odlučilo Paića ponovno pozvati na raspravu.

Danas je tako svjedočio samo Rade Laušić, bivši pripadnik 72. bojne Vojne policije koji je 1992. bio na službi kao vozač ophodnje. Optuženike uglavnom poznaje i to kao pripadnike iste postrojbe, a Miljenko Bajić, Josip Bikić i Davor Banić bili su s njim u ophodnji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laušić nema konkretnih saznanja o smrti zatvorenika Nenada Kneževića i Gojka Bulovića u lipnju 1992., osim da je njegova ophodnja jednoga dana pred mrak bila pozvana da ranjenog zatvorenika Kneževića prebaci u bolnicu. Što je s njim bilo kasnije Laušiću nije poznato. Ostalih pojedinosti svjedok se ne sjeća.

Optuženik Anđelko Botić prigovorio je na dio njegova svjedočenja o mjestu gdje je ophodnja preuzela ranjenika, a Gudić je u svojem prigovoru ustvrdio kako je Laušićev iskaz u cijelosti neistinit.

Sutra bi pred sudom svoje iskaze trebali dati svjedoci iz Trebinja, BiH, nekadašnji zatvorenici Lore, pripadnici rezervnog sastava bivše JNA zarobljeni na ratištu u BiH Miroslav Čučak i Dragan Ratković.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara