MILORAD PUPOVAC PRIMIO LORDA HANNIGFIELDA

Predsjednik saborskoga odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primio je u srijedu lorda Hannigfielda od Chelmsforda, ministra u sjeni britanske Konzervativne stranke za lokalnu upravu i regije, priopćeno je iz Sabora.

Lorda Hanningfielda, potpredsjednika engleskog izaslanstva i člana predsjedništva Odbora regija Europske unije, zanimao je napredak procesa priključenja Hrvatske Europskoj uniji u pogledu apsorbiranja sredstava iz pristupajućih fondova EU-a, statusa nacionalnih manjina, regionalne suradnje sa susjednim zemljama, kaže se u priopćenju saborske službe za odnose s javnošću.

Predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva i EU-a ponudio je svu potrebnu pomoć Londona i Bruxellesa Hrvatskoj u savladavanju mogućih prepreka i ubrzavanju procesa priključenja Hrvatske Uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zahvalivši na ponuđenoj pomoći i interesu za hrvatske napore u eurointegracijskim procesima, Pupovac je rekao da Hrvatska zbog pozitivna napretka na svim tim područjima očekuje prihvaćanje kandidature i skoro započinjanje pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Pupovac je kao jedan od gorućih problema i prioriteta državne politike istaknuo problem djelotvornosti i kvalitete pravosuđa, zbog čega je potebna pomoć i podrška europskih partnera, kaže se u priopćenju Sabora.

(Hina) xvm ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara