Milošević naredio prevoženje atentatora na Vuka Draškovića

BIVŠI načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, nedavno uhićen u istrazi o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, kazao je policiji da je od Slobodana Miloševića dobio nalog za slanje vojnog helikoptera u Crnu Goru, kojim su prevezeni atentatori na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine.

Pavković je u istrazi izjavio da mu je Milošević usmeno izdao to naređenje, u prisutnosti bivšeg načelnika Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomira Markovića, rečeno je glavnim urednicima beogradskih medija u vladi Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U atentatu na Vuka Draškovića u Budvi, koji je tad bio čelnik najjače oporbene stranke, Srpskog pokreta obnove, sudjelovali su Dušan Spasojević Šiptar i Vladimir Jovanović Japanac. Spasojević, nedavno ubijen u policijskoj akciji kao jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u atentatu na premijera Đinđića, tad je nabavio liječničke potvrde da je bio na liječenju, a ne u Budvi, dok za Jovanovića nema podataka je li uhićen u dosadašnjem tijeku istrage.

Bivši načelnik Službe državne sigurnosti Radomir Marković nedavno je, zbog sudjelovanja u atentatu na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali krajem 1999. godine, kad su ubijena četiri visoka dužnosnika Srpskog pokreta obnove, osuđen u Beogradu na sedam godina zatvora. Sud - kako to tvrdi Drašković i njegovi odvjetnici -nikad nije razjasnio ulogu Milorada Lukovića Legije, prvoosumnjičenog za ubojstvo premijera Đinđića, za kojim policija još traga, koji je navodno viđen na mjestu zločina na Ibarskoj magistrali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara