Milošević odbio dati iskaz istražiteljima iz Beograda

BIVŠI jugoslavenski predsjednik, haaški optuženik Slobodan Milošević nije dao iskaz istražnim sucima specijalnog odjela Okružnog suda u Beogradu, u istrazi o ubojstvu Ivana Stambolića 2000. godine i pokušaju atentata na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali 1999. godine, jer nije prihvaćen njegov zahtjev da se nakon istrage objavi cijela snimka njegovog saslušanja, izjavila je danas Miloševićeva odvjetnica Sanja Pejović.

"Milošević je tražio samo minimum javnosti u pogledu svog iskaza, odnosno da se njegov iskaz snimi i da istražni sudac da odobrenje, uz suglasnost specijalnog tužitelja, da se video snimka i audio zapis njegovog iskaza emitiraju tek nakon završetka istrage, da se ne bi remetio tijek istrage", kazala je Miloševićeva odvjetnica agenciji Srna, a prenosi Radio B92.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Zdenka Tomanovića, Miloševićevog pravnog savjetnika u postupku pred Haaškim sudom, Milošević nije inzistirao na televizijskom prijenosu ispitivanja, već je ponudio da sami istražni organi odluče koji će elementi iskaza biti tretirani kao tajni. Specijalni tužitelj i istražni sudac, kako je Tomanović kazao agenciji Beta, nisu pristali čak niti na to da sadržaj iskaza bude objelodanjen po okončanju istrage, iako su Miloševićevi odvjetnici, koji su prisustvovali današnjem razgovoru, ustrajali u stavu da nema zakonskih prepreka da sadržaj iskaza bude dostupan javnosti.

Beogradski istražitelji su u Scheveningenu ispitali haaškog optuženika Vojislava Šešelja, u okviru istrage o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, ali sadržaj njegovog iskaza nije dostupan javnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara