Milošević odbio primiti optužnicu za ubojstvo Ivana Stambolića

GLASNOGOVORNICA srbijanskog Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala Maja Kovačević Tomić izjavila je u ponedjeljak navečer Radiju B92 da ima neslužbenu informaciju da je bivši jugoslavenski predsjednik i haaški optuženik Slobodan Milošević odbio primiti optužnicu koja ga tereti za poticanje na ubojstvo bivšeg srbijanskog čelnika Ivana Stambolića.

Prema prijedlogu srbijanskog javnog tužitelja, optužnicu se posredništvom tamošnjeg odbora za suradnju sa Haškim tribunalom treba uručiti Miloševiću, rekla je Kovačević Tomić. Dodala je da se to pokušalo učiniti već tri puta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo odgovora. Nedavno smo neslužbeno informirani da je Milošević odbio primiti optužnicu. Čim dobijemo takvu službenu potvrdu, optužnica će sukladno zakonu biti istaknuta na oglasnoj ploči beogradskog okružnog suda. Poslije osam dana ističe rok za prigovor optuženog Miloševića na istu", kazala je Maja Kovačević Tomić. Zakon, naime, predviđa da će osoba koja odbije primiti optužnicu o njoj biti informirana kada se ista objavi na oglasnoj ploči suda.

Optužnica podignuta prije nekoliko mjeseci tereti Slobodana Miloševića, te još devet osoba, za poticanje na ubojstvo Ivana Stambolića, nestaloga u kolovozu 2000. godine, a nađenog u jami na Fruškoj gori krajem ožujka prošle godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara