Milošević potvrdio: Ikea sigurno stiže u Hrvatsku!

Foto: AFP

"DO KRAJA veljače napravit ćemo dva od tri koraka za dolazak Ikee u Hrvatsku", najavio je jutros na Hrvatskom radiju ministar investicija Ivan Domagoj Milošević.

Ministrov optimizam ipak ne znači da ćemo po jeftini namještaj uskoro bez putovnice, jer se centar u Rugvici, na istočnom ulazu u Zagreb, vjerojatno neće otvoriti prije druge polovice 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi za švedske investitore pojavili su se nakon što su iskeširali oko 26 milijuna eura za 400 tisuća kvadratnih metara zemljišta budućeg centra, a HAC nije želio izdvojiti ogroman novac za gradnju pristupa s autoceste i premještanje naplatnih kućica. Iako Milošević nije rekao što će se riješiti do kraja veljače, vjerojatno je riječ baš o prometnim problemima na relaciji HAC-Ikea.

Zanimljivo je napomenuti da opsjednutost štednjom premijerke Kosor nije ništa prema šparnosti vlasnika Ikee Ingvara Kamprada. Car jeftinog namještaja i jedan od najbogatijih Europljana i dalje čeka kraj radnog vremena kako bi na tržnici kupio jeftinije povrće, vozi stari Volvo i hrani se u skromnim restoranima u sklopu svojih trgovačkih centara. Povremeno koristi gradski prijevoz, leti samo ekonomskom klasom, a radnici znaju da papir koji se koristi u tvrtki uvijek mora biti ispisan s obje strane. No, da nije sve tako idealno, pokazala je proteklih tjedana švedska televizija koja je objavila dokumentarac o njemu u kojemu se tvrdi kako je Kamprad iskorištavao radnike i izbjegavao plaćanje poreza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara