Milošević treći haški optuženik: Nositelj liste na izborima

NOSITELJ liste Socijalističke partije Srbije na parlamentarnim izborima 28. prosinca bit će Slobodan Milošević, a na listi kandidata naći će se gotovo cijelo dosadašnje vodstvo te stranke, kao i šest članova Udruženja "Sloboda", koje pomaže Miloševićevu obranu pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Den Haagu, javila je u srijedu agencija Beta.


Slobodan Milošević će tako biti treći haški optuženik, nositelj stranačke liste na skorašnjim izborima. Republička izborna komisija već je potvrdila izbornu listu Srpske radikalne stranke, čiji je nositelj haški optuženik Vojislav Šešelj, a potpise za predaju liste prikuplja i haški optuženik Nebojša Pavković, koji na izbore izlazi sa Socijalističkom narodnom strankom Branislava Ivkovića, koji se odvojio od Miloševićeva SPS-a.

Republička izborna komisija dosad je potvrdila izborne liste G17 Plus Miroljuba Labusa, Srpske radikalne stranke,

Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, Demokratske alternative potpredsjednika vlade Srbije Nebojše Čovića, listu Demokratske stranke-Boris Tadić i koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića, kao i listu Otpora, koji je u međuvremenu registriran kao stranka, te koalicije "Za narodno jedinstvo" Stranke srpskog jedinstva (čiji je osnivač Željko Ražnatović Arkan) i Narodne seljačke stranke Marijana Rističevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelovanje na izborima najavile su još brojne stranke i koalicije, a rok za predaju izbornih listi Republičkoj izbornoj komisiji istječe 12. prosinca.

(Hina) ttag sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara