Milošević u pismu negira umiješanost u politička ubojstva

HAŠKI optuženik Slobodan Milošević, u "ekskluzivnom tekstu" objavljenom u nedjelju u beogradskim "Večernjim novostima", negirao je svoju umiješanost u politička ubojstva koja su se dogodila za vrijeme njegove vladavine, kao i povezanost s organiziranim kriminalom.

Milošević tvrdi da nije bio umiješan u ubojstvo Ivana Stambolića, nestaloga u kolovozu 2000. godine, a nađenoga mrtvog krajem ožujka ove godine na Fruškoj gori, kao i pokušaj ubojstva predsjednika tad najjače oporbene stranke Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića u lipnju 2000. godine.

Drašković je, piše Milošević, odglumio pokušaj atentata. "Nevjerojatno je da netko u maloj sobi ispuca sve metke i da sve promaši, pošto čak ni Drašković, sa svim svojim smislom za glumu, nije mogao odglumiti niti muhu niti komarca", piše Milošević, ne spominjući, međutim, atentat na Draškovića na Ibarskoj magistrali 1999. godine, kad su poginula četvorica visokih funkcionara Draškovićeve partije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Milošević je osporio i tvrdnje da je bio umiješan u državni šverc cigaretama u tadašnjoj SR Jugoslaviji, a za Milorada Lukovića Legiju, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije i prvoosumnjičenog za ubojstvo premijera Zorana Đinđića u ožujku ove godine, tvrdi da je "prvi puta u svom životu razgovarao sa njim kad je došao da ga uhapsi 31. ožujka 2001. godine".

Milošević je naveo da je odlučio napisati pismo nakon što istražitelji iz Beograda, koji su nedavno bili u Scheveningenu, nisu pristali da se njegov iskaz o zločinima za koje je osumnjičen, snimi i predoči domaćoj javnosti.

"Optužili su me ožujka 2001. za izmišljene krivice, samo da bi me uhapsiti i isporučiti u Den Haag. Sada, 2003. godine, nova optužba ima isti razlog. Den Haag", piše Milošević ocjenjujući da je "ovoga puta razlog je da se pokuša spriječiti, ili bar umanjiti, očiti fijasko lažnog Tribunala, koji služi kao sredstvo rata protiv naše zemlje i naroda."

"Ali, ovoga puta, za razliku od 2001., paralelno su pristupili teroriziranju i moje porodice, zločinačkim progonom moje supruge i sina. Taj zločin nad mojom suprugom i sinom vrši se isključivo zbog borbe koju ovdje vodim", navodi Milošević u svom pismu objavljenom u "Večernjim novostima".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara