Mimica: Hrvatska podupire tursko članstvo u EU

Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je u srijedu u radni posjet tursku veleposlanicu u Zagrebu Dicle Kopuz i tom prigodom rekao da Hrvatska daje punu potporu turskim nastojanjima za punopravno članstvo u EU, priopćeno je iz Sabora. LU razgovorima je istaknuto da su Hrvatska i Turska na zajedničkom putu prema europskim integracijama, među njima nema otvorenih međudržavnih pitanja i obje su zemlje aktivni sudionici u stabilizaciji čitave regije, poštujući europske vrijednosti, standarde i demokratske norme, navodi se u priopćenju.

Hrvatska i Turska kao službeni kandidati za punopravno članstvo u EU, očekuju početak pregovaračkog ciklusa sa Europskom komisijom, Hrvatska 17. ožujka, a Turska 3. listopada ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska veleposlanica naglasila je da je turski parlament učinio ogroman posao oko reforme zakonodavstva i njegove harmonizacije s europskim, a sada predstoji snažnija bilateralna aktivnost u sklopu koje parlamentarna dimenzija ima jednu od najznačajnijih uloga, stoji u priopćenju.

Mimica je naglasio vrlo važnu ulogu Turske kao faktora stabilnosti u čitavoj regiji, a Europska unija, kao zagovornik otvorenosti i raznolikosti unutar sebe same, primitkom Turske će samo potvrditi takvu svoju orijentaciju, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara