Mimica i Abdullah Gul: Hrvatska i Turska doprinijele stabilizaciji regije

POTPREDSJEDNIK turske vlade i šef diplomacije Abdullah Gul i hrvatski ministar za europske integracije Neven Mimica ukazali su u petak navečer u Ankari na veliki značaj koje su dvije zemlje dale stabiliziranju stanja na jugoistoku Europe, uz zajedničku ocjenu da Turska i Hrvatska tim doprinosom mogu biti od koristi i Europskoj uniji (EU).

Gul i Mimica su ukazali na nužnost svestranih napora Turske i Hrvatske da što prije udju u veliku i moćnu zajednicu europske petnaestorice. U tom cilju, rečeno je, dvije će strane pojačati svoje partnerstvo, stručnu, komunikacijsku i drugu saradnju kako bi što spremnije ušli u punopravno članstvo EU.

Mimica se u petak navečer u turskoj metropoli susreo i razgovarao s glavnim tajnikom turskog Direktorata za EU Muratom Sungarom. Tom prilikom data je vrlo pozitvna ocjena gospodarske i trgovinske suradnje dviju zemalja. Izraženo je zadovoljstvo činjenicom da je trgovinska razmjena u oba smjera u posljednje dvije godine udvostručena, te da je već premašila iznos od 100 milijuna dolara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara