MIMICA U RADNOM POSJETU ČEŠKOJ

Ministar za europske integracije Neven Mimica posjetio je u srijedu Prag, u sklopu upoznavanja sadašnjih i budućih članica EUa s hrvatskom kandidaturom za ulazak u punopravno članstvo EUa, priopćilo je Ministarstvo za europske integracije.

Mimica je s Janom Kohoutom, zamjenikom ministra vanjskih poslova i državnim tajnikom za europske poslove razgovarao o planovima hrvatske Vlade vezanima za tijek procesa europske integracije.

Kohout je istaknuo uvjerenost da proces proširenja EU-a neće biti završen ulaskom 10 novih članica, stoji u priopćenju.

Mimica je zahvalio Češkoj na dosadašnjoj suradnji, osobito pri izradi Komunikacijske strategije o informiranju građana o procesu europskih integracija, ustroju sustava prevođenja i usklađivanja te provedbe tehničkog zakonodavstva.

Ministar Mimica i g. Kohout razgovarali su i o širem kontekstu uređenja EU-a te posljedicama mogućih institucionalnih promjena na proces proširenja.

Tijekom posjeta Češkoj Mimica se susreo s predsjednikom i članovima Odbora za europsku integraciju oba doma češkog parlamenta (Zastupničkog doma i Senata) te s Rudolfom Jindrakom, zamjenikom ministra vanjskih poslova za bilateralne odnose.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara