Mimica u utorak u Ljubljani predstavlja Hrvatsku aplikaciju za EU

MINISTAR za europske integracije Neven Mimica posjetit će u utorak Ljubljanu, tri dana uoči hrvatskog podnošenja kandidature za punopravno članstvo u EU, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva europskih integracija u Zagrebu.

Ministrov posjet Ljubljani jedan je u nizu kojima, od početka godine, hrvatski dužnosnici aktualnim i budućim članicama EU predstavljaju nakanu Hrvatske da u Ateni u petak podnese službeni zahtjev za članstvo u EU. Hrvatski zahtjev podnijet će predsjednik vlade Ivica Račan svome kolegi Costasu Simitisu, čija zemlja trenutačno predsjedava Unijom.

U Ljubljani će se u utorak Mimica sastati sa slovenskim kolegom Janezom Potočnikom kojega će, osim o podnošenju hrvatske aplikacije za EU, izvijestiti i o provedbi obveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, piše u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko veleposlanstvo u Ljubljani i Delegacija Europske komisije organiziraju poslijepodne u Centru Europa predstavljanje hrvatske aplikacije za članstvo u EU, dodaje se u priopćenju.

U sklopu te akcije Mimica će održati predavanje o hrvatskoj kandidaturi za uglednike iz društvenog i političkog života Slovenije, te za predstavnike diplomatskog zbora u Ljubljani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara