Mimohodom i misom pred katedralom počinje prvi u nizu prosvjeda potpore za generale

Mimohodom i misom pred katedralom počinje prvi u nizu prosvjeda potpore za generale

Foto: AFP

DANAS počinje prvi u nizu skupova potpore hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču optuženima za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja počinjene tijekom operacije Oluja, kojima se sutra izriče presuda.

Skup potpore "Hrabra srca, uzdignute glave, molitvom za hrvatske branitelje i generale" počinje u 16.30 sati u Šarengradskoj ulici pokraj Cibone u Zagrebu, a organiziraju ga pripadnici specijalne policije, gardijskih postrojbi, dragovoljci i stradalnici Domovinskog rata, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljeni će zatim krenuti u mimohod Šarengradskom, Savskom i Frankopanskom ulicom te Trgom bana Jelačića. Odredišna točka je zagrebački Kaptol gdje će pred katedralom u 18 sati sudjelovati na misi za hrvatske generale.

Prosvjedni skup za generale braniteljske udruge organiziraju i u subotu, dan nakon presude, na Trgu bana Jelačića u 12 sati. Na konferenciji za novinare održanoj jučer Željko Sačić kazao je kako će nakon presude doći do eksplozije narodnog nezadovoljstva.

Iz braniteljskih se udruga, naime, ne nadaju oslobađajućoj presudi te drže da se procesuiranje branitelja neće zaustaviti. Vjeruju kako će prosvjedi proteći u miru i dostojanstveno, ističući kako ne žele nerede jer branitelji samo žele poslati svoje poruke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara