Ministar Bajs pozvao pretučene njemačke turiste da nam se vrate i druge godine

Tekst: I.Kri./Dragan Miljuš
Foto: Milivoj Keber (Cropix)

MINISTAR turizma Damir Bajs ocijenio je kako se jučerašnji incident u Brelima nije smio dogoditi te dodao kako će stupiti u kontakt s napadnutom njemačkom obitelji Schmidt pa im uz ispriku ponuditi i besplatno ljetovanje na našoj obali druge godine.

"Na žalost, u turizmu je uvijek bilo incidenata. Mi brojimo 11,5 milijuna turista koji se odmaraju u našoj zemlji, a kada se dogode ovakvi nemili primjeri, potrebno je reagirati", kazao je danas ministar Bajs te dodao kako je iz policijskog izvješća vidio da događaj ima elemente kaznenog djela. Ministar tvrdi da se sukob nije smio dogoditi te da to baca ružnu sliku na našu zemlju.

Ugostitelj iz Brela pritvoren zbog napada na njemačku obitelj, sin pušten

Mladen Šošić, vlasnik lokala La Bomba u Brelima, pritvoren je zbog napada na njemačku obitelj Schmidt. Naime, već je osuđivan, među ostalim i za prijetnje policajcu, pa ga je sudac Davor Svalina "spremio" na Bilice da ne ponovi djelo. Za razliku od oca, 19-godišnji sin Augustin pušten je da se brani sa slobode, premda su članovi obitelji Schmidt ustvrdili da ih je napao s bokserom na šaci!

Vozio očev BMW, a ima 19 godina!

Nijemci kažu i da je velikim BMW-om 735 na šetnici, na kojoj nije dozvoljeno prometovanje motornih vozila, upravljao Augustin, a ne njegov otac. Policija bi i zbog toga morala prijaviti mlađeg Šošića.

Schmidtovi su inače planirali čim prije skupiti kufere i otići iz Hrvatske, jer ovakvu neugodnost nisu doživjeli u 30 godina vjernosti makarskoj rivijeri i Brelima, no jučer su morali na Prekršajni sud, a danas i u istražni centar splitskog Županijskog suda. Premda su se branili od napada tate i sina Šošića i dvojice njihovih prijatelja, i njih je policija prekršajno prijavila, i to za narušavanje javnog reda i mira.

Nijemci za vjernost nagrađeni batinama i prekršajnom prijavom!

Mladi se Šošić odmah htio obračunati s Lotharom, glavom obitelji Schmidt, nakon što je njegova supruga Renata prigovorila na vožnji po šetnici rezerviranoj za pješake. Izašao je iz BMW-a, no tada su se pojavili Lotharovi sinovi, Michael i Timo, pa se "mudro" povukao. Išao se požaliti tati u kafić. Dohvatili su palice i pozvali prijatelje, te napali Nijemce na plaži.

Schmidtovi su ogorčeni. Nikada se neće vratiti u Hrvatsku i na rivijeru, na kojoj su ljetovali 30 godina. Za nagradu su dobili batina, a još ih je dokačila i "pravna država". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara