MINISTAR BIŠKUPiĆ ČESTITAO 85. OBLJETNICU ZAGREBAČKOM KVARTETU

Ministar kulture Božo Biškupić uputio je danas čestitku članovima Zagrebačkog kvarteta u povodu 85. obljetnice utemeljenja.

Zagrebački kvartet najstariji je hrvatski komorni orkestar koji je prvi koncert izveo 25. travnja 1919. u Velikoj dvorani tadašnjeg Hrvatskoga zemaljskog glazbenog zavoda.

Zagrebački kvartet obljetnicu obilježava sutra svečanim koncertom u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Čestitajući članovima Zagrebačkog kvarteta Goranu Končaru, Davoru Philipsu, Anti Živkoviću i Martinu Jordanu ministar im je poželio daljnja umjetnička postignuća u domovini i inozemstvu na čijim su pozornicama članovi Zagrebačkog kvarteta uz djela svjetske baštine predstavili i brojne antologijske komorne opuse hrvatskih skladatelja.

"Svečani koncert u povodu 85. obljetnice utemeljenja najstarijeg hrvatskog komornog ansambla prigoda je za odavanje počasti svim glazbenicima koji su bili dio njegove povijesti u prošlom stoljeću i vama koji uspješno nastavljate slavnu tradiciju Zagrebačkog kvarteta" stoji u čestitki ministra Biškupića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na slavljeničkom koncertu Zagrebački kvartet će izvesti Song skladbu Igora Kuljerića, Kvintet za gitaru i gudački kvartet u D-duru, G 448, Luigia Boccerinija te u drugom dijelu Dvoržakov Gudački kvartet br. 12u F-duru, op 9. 96, zvan Američki.

Uz članove Zagrebačkog kvarteta kao gosti nastupit će Goran Listeš na gitari i Ivan Bilić na tamburinu i kastanjetama.

Svečani koncert Zagrebačkog kvarteta održava se pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Zagreba.

(Hina) xta ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara