Ministar Biškupić imenovao Vesnu Kusin ravnateljicom Klovićevih dvora

MINISTAR kulture Božo Biškupić potvrdio je danas da je za ravnateljicu zagrebačke galerije Klovićevi dvori imenovao Vesnu Kusin, dugogodišnju novinarku i urednicu "Vjesnika".

U izjavi za Hinu, Biškupić je rekao da se za imenovanje Vesne Kusin odlučio zbog njezinog predloženog programa o daljnjem vođenju te ustanove .

V. Kusin je svojim dugogodišnjim radom u novinarstvu kao povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka i pratilac kulturnih zbivanja u zemlji i inozemstvu dala svoj doprinos hrvatskoj suvremenoj umjetnosti, rekao je Biškupić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je Kusin i autorica prve knjige o najvećem hrvatskom donatoru Anti Topiću Mimari, te da je u proteklih petnaestak godina inicirala brojne aktivnosti u spašavanju hrvatske kulturne i prirodne baštine.

Prvi natječaj za ravnatelja Klovićevih dvora poništen je zbog proceduralnih razloga, a na drugom natječaju Upravno vijeće nije se odlučilo između dvaju kandidata - Vesne Kusin i Feđe Vukića.

Po važećem zakonu ministar kulture ima pravo potvrditi ili odbiti imenovanje ravnatelja na čelu ustanova u kulturi čiji je osnivač država.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara