ministar BIŠKUPIĆ: NEMA VIŠE GRATIS KARATA

Ministar kulture Božo Biškupić izjavio je danas kako smatra da je bio na pravom putu kada je donio odluku da se u četiri hrvatska nacionalna kazališta analiziraju podaci o podjeli besplatnih karata. L

Svatko tko želi doći na premijeru biti među premijernom publikom, može kupiti kartu smatra Biškupić jer će na taj način pomoći i umjetnicima i kazalištu. Od premijera se očekuje da budu vrhunac umjetničkoga angažmana, pa je to i razlog da ljudi žele doći na njih. "Velika nacionalna kazališta u svijetu nisu jeftina i moramo tu praksu dijeljenja besplatnih karata ukinuti jer sve to ide na teret državnog proračuna i onih koji plaćaju porez ", rekao je Biškupić. U svijetu je praksa da sponzori koji pomažu kazališe jednako tako zakupljuju i lože, ne očekuju od kazališta besplatne karte, naprotiv posjet premijerama u svijetu je stvar prestiža, naveo je Biškupić apelirajući da se i kod nas što prije prihvati takav način ponašanja.

Nakon podatka da je tijekom ove sezone u četiri nacionalna kazališta podijeljeno više od 30 tisuća besplatnih karata Biškupić drži da će se javnost s tim složiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kad je riječ o kazališnim kritičarima oni mogu dobiti besplatne karte jer desetak tih karata neće opteretiti državni proračun, premda vjerujem da im redakcije mogu platiti ulaznice", rekao je.

Na upit o nedavnom sastanku s četiri intendanta NHK, rekao je da su pokazali veliku zainteresiranost za suradnju te da pojedina kazališta šalju svoje ansamble u gradove u kojima ne postoje kazališta, primjerice u Gospić i druga mjesta.

(Hina) ta sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara