Ministar Biškupić razgovarao s latvijskom ministricom kulture Demakovom

MINISTAR kulture Božo Biškupić razgovarao je danas s latvijskom ministricom kulture Helenom Demakovom, priopćio je ministrov kabinet.

Razgovarali su o kulturnoj suradnji, napose o suvremenoj umjetnost, za koju je ministrica iskazala veliko zanimanje. Riječ je o programu kulturne razmjene u iduće dvije godine, koji će, među ostalim, obuhvatiti izložbe te suradnju u izdavačkoj djelatnosti. Posebice je istaknuta mogućnost promocije, odnosno organiziranja Tjedna hrvatskog filma u Rigi i Tjedna latvijskog filma u Zagrebu.

Ministar Biškupić je pozvao ministricu Demakovu da posjeti Hrvatsku za ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara.

Latvijsku ministricu kulture zanimao je zakon o spomeničkoj renti, odnosno njegova primjena, kako bi i Latvija donijela sličan zakon.

Ministrica Demakova i ministar Biškupić večeras će zajedno otvoriti izložbu suvremenog kiparstva "European space" u Državnom muzeju, gdje se predstavljaju i četiri hrvatska autora: Ivan Kožarić, Vlasta Žanić, Gorki Žuvela i Dean Jokanović Toumin.

Jokanović Toumin je kao izbornik odabrao Vlastu Žanić i Gorkog Žuvelu koji izlažu svoja kiparska djela, a Kožarić fotografije svojih djela.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara