Ministar Biškupić s kineskim izaslanstvom Državne uprave za radio, film i TV

MINISTAR kulture Božo Biškupić sastao se danas s izaslanstvom Državne uprave za radio, film i televiziju Narodne Republike Kine, kojom prilikom je bilo riječi o mogućnostima kulturne suradnje dviju zemalja, priopćeno je iz Ministarstva.

Prva zamjenica generalnog direktora kineske Državne uprave za radio, film i televiziju Zhao Shi iznijela je konkretne prijedloge moguće suradnje. Kina je zainteresirana za predstavljanje kineske filharmonije u Hrvatskoj.

Obzirom na veliku filmsku produkciju, kinesko je izaslanstvo zamolilo za pomoć pri organiziranju Filmskog tjedna u Zagrebu i Splitu, dok bi se Tjedan hrvatskog filma održao u Shanghayu i Pekingu, a upućen je i poziv za gostovanje hrvatskih filmova na Shanghay film festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Biškupić je, prihvaćajući poziv, istaknuo kako Hrvatska nema tako opsežnu filmsku produkciju kao Kina, ali ima kvalitetne poznate i nagrađivane filmove. On je ujedno predložio da Kineska filharmonija gostuje u Hrvatskoj u sklopu svoje europske turneje, kako bi se smanjili troškovi.

Mogućnost prikazivanja dokumentarnih filmova o Hrvatskoj na kineskoj televiziji na najbolji će način približiti kineskoj publici Hrvatsku kao zemlju kulturno-povijesnog bogatstva i zanimljivu turističku destinaciju, istaknuo je Biškupić u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara