Ministar Biškupić u Pučišćima posjetio radionicu hrvatskih narodnih nošnji

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Posudionice i radionice narodnih nošnji iz Zagreba, danas je u Pučišćima na Braču završena Radionica hrvatskih narodnih nošnji i tradicijskih tekstilnih vještina, izvijestila je Hrvatska matica iseljenika.

Taj ljetni projekt Hrvatske matice iseljenika, koji se održava drugi put, okupio je oko 40 polaznika iz Austrije, Njemačke i SAD-a, te Vojvodine, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Riječ je o Hrvatima koji žive izvan domovine i s ljubavlju čuvaju hrvatske narodne običaje kao važan dio svojeg identiteta.

Za 14 dana, koliko je je trajala Radionica, stekli su nova znanja koja će prenijeti na hrvatska folklorna društva i skupine u zemljama iz kojih dolaze.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Otvorenom danu, svojevrsnoj projekciji svega onoga što se na Radionici događalo koja je privukla mnoge posjetitelje iz Pučišća, polaznike su posjetili ministar kulture Božo Biškupić i ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Nikola Jelinčić.

"Oduševljen sam onim što sam vidio, posebice velikim brojem polaznika, Hrvata koji žive izvan domovine i koji se bave velikim i važnim poslom - očuvanjem hrvatske tradicije i narodnoga blaga. Ova je Radionica izvrstan projekt koji Ministarstvo kulture uvelike podržava jer - osim što povezuje Hrvate diljem svijeta - oživljava neke već davno zaboravljene tradicijske tekstilne vještine", rekao je ministar Biškupić.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara