Ministar Čačić obećao nastavak pomoći hrvatskim povratnicima u BiH

HRVATSKI ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić posjetio je u ponedjeljak Banja Luku i Jajce i potvrdio spremnost hrvatske Vlade da nastavi pomagati povratak izbjeglih i prognanih Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

Čačić se u ponedjeljak sastao s banjalučkim nadbiskupom Franjom Komaricom. Tom je prigodom hrvatski ministar istaknuo istaknuo da ne može biti zadovoljan dosadašnjim povratkom Hrvata na banjalučko područje. Samo iz tog dijela BiH tijekom rata protjerano je ili izbjeglo oko 70 tisuća Hrvata a do danas ih se vratilo manje od deset tisuća.

Kasnije tijekom dana hrvatski ministar javnih radova, obnove i graditeljstva u Jajcu se sastao s bosanskohercegovačkim ministrom za izbjeglice i ljudska prava Mirsadom Kebom i njegovim zamjenikom Ivicom Marinovićem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su tom prigodom predali na uporabu 87 kuća obnovljenih na području Jajca sredstvima što ih je osigurala hrvatska Vlada.

Jajce je samo jedna od 35 općina u BiH u kojima Hrvatska izravno financira projekte obnove čiji je cilj omogućiti povratak svih Hrvata koji se žele vratiti svojim prijeratnim domovima.

Čačić je obećao kako će ovakva pomoć biti nastavljena, a Mirsad Kebo je izrazio zahvalnost hrvatskoj Vladi zbog njena nastojanja da podrži povratak izbjeglih i prognanih i tako pomogne naporima bosanskohercegovačkih vlasti suočenih s kroničnim nedostatkom proračunskih sredstava za takve namjene.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara