Ministar Čačić obišao gradilišta zgrada u Rijeci

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić danas je u Rijeci otvorio novosagrađenu zgradu namijenjenu stradalnicima Domovinskog rata i položio kamen temeljac za izgradnju zgrade iz Programa društveno poticane stanogradnje.

Čačić je u riječkom naselju Zamet otvorio zgradu sa 61 stanom i 9 poslovnih prostora, gdje će stanove dobiti stradalnici Domovinskog rata, uključujući sve preostale invalide Domovinskog rata sa područja grada Rijeke s postotkom invalidnosti većim od 50 posto, a koji do sada nisu imali riješeno stambeno pitanje.

Zgradu je izgradila tvrtka Konstruktor iz Splita, a vrijednost radova je 20 milijuna kuna, a ministar je napomenuo kako je izgradnja kasnila zbog neriješene građevinske dokumentacije.

Čačić je nakon toga u riječkom naselju Srdoči, zajedno s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, položio kamen temeljac za gradnju zgrade s 50 stanova po Programu društveno poticane stanogradnje. To je prva od tri zgrade koja će se graditi na toj lokaciji, a ukupno će se izgraditi 114 stanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Investitor je Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama i grad Rijeka.

Pripadajuću infrastrukturu vrijednu oko osam milijuna kuna uključujući prometnice, okoliš, vodovod i kanalizaciju, elektroopskrbu, toplifikaciju, plinoopskrbu i telekomunikaciju financirat će grad Rijeka.

Riječki gradonačelnik Obersnel kazao je kako je u Rijeci do sada po ovom programu izgrađeno 93 stana, a da postoji potreba za još dvije tisuće stanova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara