Ministar Čobanković otvorio novu hladnjaču

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobankovć otvorio je danas novu hladnjaču Poljoprivredne zadruge u Čakovcu, vrijednu 20 milijuna kuna. L

Najveći dio novca izdvojila je Poljoprivredna zadruga, 25 posto Ministarstvo poljoprivrede, Međimurska županija dva milijuna kuna i grad Čakovec 500.000 kuna odrekavši se naplate komunalnog doprinosa.

Ministar Čobanković je u razgovoru sa županijskim vodstvom predvođenim županom Brankom Levačićem istaknuo kako je Ministarstvo voljno novčano poduprijeti županijski plan natapanja, prvi u Hrvatskoj, te polovicu pokusnog projekta komasacije u općinama i gradovima.

Predstavnici poljoprivrednih udruga i poduzeća izvijestili su ministra o najvećem problemu međimurske poljoprivede - usitnjenosti posjeda.

"Zadovoljni smo načinom na koji Županija prati poljoprivredu i novčano potiče poljoprivredne projekte, posebno okrupnjivanje zemljišta", istaknuo je Čobanković. Ministar je na konferenciji za novinare najavio rat sivom tržištu mesa i mesnih proizvoda, suzbijanje kojeg je, kako je rekao, jedna od najvažnijih zadaća u radu Ministarstva.

Govoreći o operativnom programu obrane od tuče, ministar je najavio da će iduće godine ponovno biti uvedena obrana protugradnim raketama, koja je ove godine izostala. "Do kolovoza ukupne štete od elementarnih nepogoda u Hrvatskoj dosegnule su 320 milijuna kuna, no neće se moći nadoknaditi u ukupnu iznosu", naglasio je Čobanković.

(Hina) xvhač ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara